Vandring langs Pilegrimsleden

Pilegrimsleden gjennom Gudbrandsdalen byr på varierte opplevelser, fra byvandring til storslått utsikt høyt oppe i lia.
Møte med levende bygder, kulturhistorie, kulturlandskap og gjestfriheten ved våre overnattingssteder vil gi deg en uforglemmelig opplevelse.

En vandring på Pilegrimsleden gjennom Gudbrandsdalen er variert og vakker. En vandring gjennom Gudbrandsdalen bringer deg i nærkontakt med nasjonalt verdifulle kulturlandskap, historie og kulturminner. Vandringen gir tid til refleksjon og ro i en travel hverdag. Naturen spenner fra tettvokst og trolsk urskog til åpent kulturlandskap i vakre bygder, fra høyt oppe med spektakulær utsikt til urbant miljø i dalbunnen. Klima er også varierende,  solvarme og opp mot 30 varmegrader og regntunge dager med tempraturer ned mot 6-8 varmegrader. Våre overnattingssteder har også forskjellige tilbud og de fleste tilbyr både seng og eget ba, samt en mer nøktern pilegrimsovernatting med sovepose og felles dusj. Det serveres også måltider på våre overnattingssteder, her kan du få tre retters med alle rettigheter eller et pilegrimsmåltid basert på enkel kost. Variasjon på alle felt med andre ord.

Pilegrimsleden er farbar i tiden mai til oktober, noe avhengig av snøsmelting og høstværet. Sesongen er normalt 1. juni til 1. oktober. Skal en vandre videre nordover over Dovrefjell utenom sesong bør dette planlegges nøye.

 

Svøp kappen om skuldrene og ta din vandringsstav så søker vi de gamle, glemte stier som hvisker mellom steiner, under kratt og lyng og lav og kanskje kan vi høre hva de sier. Slik lyder første vers av Erik By sin Pilegrimssang mot 2000.

Som vandrer langs Pilegrimsleden eller som pilegrim langs vandringsleden gjennom Gudbrandsdalen kan du oppleve dette. Du får kanskje høre de glemte stier hviske til deg, lytt til naturen og  lytt til deg selv. Det er det Pilegrimsleden tilbyr deg, en sakte, sansende og reflekterende vandring i variert natur og kulturlandskap.
Kanskje får får du nye bekjentskaper på din vandring, kanskje sitte rundt ett bål eller ett bord sammen med andre vandrere og snakke om opplevelsene de siste dagene. Selv om ikke veien er ditt hjem vil den helt sikkert gi deg en følelse av ro. Pilegrimsleden er som ellers i livet; opp og ned, til tider strevsom, men man finner alltid hjem.

 Hjertelig velkommen som Vandrer langs Pilegrimsleden eller pilegrim langs vandringsleden.