Pilegrimssenter Dale-Gudbrand presenterer Pilegrimloftet Borkerud

PILEGRIMSLEDEN – OVERNATTING MED SJEL

Dei fleste som går Pilegrimsleden vil ha tak over hodet og i Gudbrandsdalen er det mange som tilbyr dette til vandrere langs Pilegrimsleden. Det varier fra små enkle idylliske perler til luksuriøse hotell. Pilegrimsloftet Borkerud er et av de små idylliske.
Langs Pilegrimsleden gjennom Gudbrandsdalen ca 30 km nord for Lillehammer finner du Pilegrimsloftet Borkerud. Høyt oppe i dalsiden ovenfor Tretten et lite småbruk med mange laftete bygninger, flere av dem opprinnelig fra 1800 tallet, sågar et fra 1600 tallet. Her ligger du i stabburet, i låven eller kanskje i jomfruburet.


Ikke langt fra Borkerud ligger en kulp med foss som en sliten vandrer kan bade i på varme sommerdager. Eller ligge ved vannkanten å høre vannet fra fossen plaske i kulpen nedenfor.
Vertskapet på Borkerud er Alv og Gjertrud Lillelien, mer gjestfrihet skal du lete lenge etter. Et ektepar som har bygd opp perlen med sine egne hender og nå bruker tiden sin på å gi vandrere, ja for de tar bare i mot vandrere, en god opplevelse. Når vandreren kommer blir de ønsket velkommen av klokkeklang fra stabbursklokken. Det gir en god følelse enten du har gått langt eller kort.
Når oppholdet på Borkerud er over følger Gjertrud, Alv eller begge to vandreren til grinda og hilser ønske om en fortsatt god vandring.

Foto: Alv Lillelien